SMBWireless je neprofitna udruga korisnika bežičnih sustava koja djeluje na području grada Samobora i okolice, a čiji je cilj razvoj, unaprjeđenje, te promidžba tehnologije bežičnog komuniciranja putem računala i bežične opreme na području lokalne zajednice i šire. Djelatnosti udruge su savjetovanje i pomoć osobama zainteresiranim za informatičke ili mrežne tehnologije, sudjelovanje i organizacija programa koji se provode u cilju razvitka, unaprjeđenja te promidžbe tehnologije bežičnog umrežavanja, organizacija seminara, predavanja i radionica radi okupljanja i edukacije građana povezanih sa mrežnim tehnologijama.

Udruga SMBWireless na području grada Samobora i okolice u svojoj infrastrukturi ima postavljenih dvadesetišest wireless pristupnih točaka, većinom u gradu Samoboru, te u okolnim naseljima (Hrastina, Bregana, Rakovica, Celine, Strmec). Sve točke su međusobno povezane bežičnim linkovima. Trenutno brojimo više od stotinu stalnih članova (100 kućanstava) sa preko 800 registriranih uređaja koji su svi međusobno povezani putem pristupnih točaka u našoj mreži i svi zajedno dijele neograničeni superbrzi dedicirani optički link na mrežu svih mreža, internet.

Kartu naših pristupnih točaka možete naći ovdje ili na Google mapama. Podizanje vlastite bežične mrežne infrastrukture i ostvarene bežične veze sa gotovo svim okolnim područjima smatramo našim najvećim uspjehom koji je u najvećem dijelu ostvaren aktivnostima članova udruge tijekom zadnjih godina.