SMBW

UVJETI I PRAVILA SPAJANJA

Prije svega Važno je napomenuti

UDRUGA SMBWIRELESS nije poslužitelj interneta

Mi nismo profitabilna kompanija koja nudi širokim masama uslugu spajanja na internet. Mi smo neprofitablina udruga koja se temelji na dragovoljnom i entuzijatističkom doprinosu naših članova. Takav isti doprinos je izgradio ovu mrežu i taj doprinos ju održava na životu.

Svi su dobrodošli ALI

ako ste tu samo i samo radi jeftinog interneta – možda je ipak najbolje da obratite se nekom poslužitelju koji će Vam to moći ustupiti. Routeri koji tvore našu mrežu su postavljeni po privatnim kućama i zgradama naših sugrađana i članova. I nerijetko se dogodi da se neki router zašteka, pokvari ili pak ostane bez struje. U takvim slučajevima možete biti bez pristupa internetu nekoliko dana, dok ne otklonimo kvar. Istina, prosjek popravka kvarova se mjeri u satima ako ne i u minutama. Rijetkost je da to traje danima, a još rijeđe tjednima, Al opet to sve ovisi o ljudskom faktoru i našem slobodnom vremenu. Budući da je Udruga SMBW neprofitna udruga, kao takva ne može garantirati niti procjeniti vrijeme otklona kvarova. Možemo samo potvrditi gdje je kvar nastao.

Kolika će mi biti brzina Interneta?

Svi članovi SMBW mreže, spojeni u istom trenutku na mrežu (i internet) zajedno dijele brzinu propusnosti naše opreme putem linkovima prema internetu. Ali gotovo nikad promet nije tako zagušen da je ne moguće surfati internetom ili čitati vijesti. No, također, Udruga ne može garantirati ni brzine već samo procijeniti brzinu koja bi mogla biti, naravno i mi ponekad pogriješimo za kojih 5%.

Koliko ću morati uložiti?

Naravno, Udruga ima i svoje operativne i administrativne troškove, poput održavanja i razvijanja mrežne infrastrukture i troškova interneta, te da bi pokrila iste, Udruga naplaćuje osnovnu godišnju članarinu u iznosu od 500 kn godišnje svim članovima. Uzmite u obzir da ćete najvjerojatnije morati izdvojiti i oko 700 kn početne investicije kako bi nabavili odgovarajuću Mikrotik wireless opremu.

Koliko dugo traje ugovor koji moram potpisati s Vama?

Nema ugovorne obveze, možete se spojiti bilokada i raskinuti bilokada, oprema koju ste vi kupili ostaje Vama u vlasništvu tako i onako.

Koliko je mjesečna cijena

Udruga ima i svoje operativne i administrativne troškove, poput održavanja i razvijanja mrežne infrastrukture i troškova interneta, te da bi pokrila iste, Udruga naplaćuje osnovnu godišnju članarinu u iznosu od 500 kn godišnje svim članovima.

Znači  nema mjesečne naknade već samo godišnje članarine

Što ako me idalje zanima postati članom Udruge?

Ukoliko smatrate da postoji realna mogućnost spajanja, ili barem sljedeći korak bi bio da ispunite (neobvezujuću) Online pristupnicu.

Koliko ću morati čekati da mi dođe administrator izmjeriti signal?

Nakon što zaprimimo vašu pristupnicu kontaktirati će vas netko iz administratorskog tima Udruge kako bi se dogovorili kada bi mogli doći do vas da izmjerimo signal sa našom opremom, prije nego se vi upustite u nabavak svoje opreme. Imajte na umu da smo mi neprofitna udruga, i da administrator koji dolazi do vas izmjeriti signal NIJE plaćen od strane Udruge.

Rečeno mi je da mogu spojiti se na udrugu ali ne mogu naći taj uređaj za povezati se na mrežu, što sad?

Nažalost treba potražiti dalje ili naručiti taj uređaj i pričekati. Svi članovi MORAJU imati Mikrotik opremu, inače nećemo Vas moći spojiti i bezveze ste bacili novac, najbolje je slušati administratora

Još uvijek mi nešto nije jasno, kako da Vam se obratim?

Ako imate dodatnih pitanja, slobodno nam se obratite putem obrasca na dnu početne stranice ili na mail info@smbwireless.hr . Sa zadovoljstvom ćemo pokušati odgovoriti na njih u što kraćem roku.

Prvo je potrebno dobro pročitati sadržaj naše WEB stranice kako bih proučili sve informacije koje smo Vam pripremili.

Ispuniti informativnu pristupnicu ovdje

Pričekati na javljanje administratora Udruge i poslušati njegove savijete i daljnje korake.