Dragi naši članovi,
Danas 6.10.2014. obilježavamo 11. godišnjicu postojanja SMBWirelss-a i ispred Izvršnog odbora dozvolite mi da vam za naš 11. rođendan svima zahvalim što smo zajedničkim naporom i radom doživjeli ovoliko godina, a kako se čini biti će ih još.

Kako to obično biva, iskoristiti ću priliku da vas u par crtica informiram o našem radu ove godine.
Vjerojatno ste upoznati s činjenicom da smo i ove godine rasli i to za 30 novih članova (a još nije ni kraj godine) – nije da nas je malo.
Zapravo nas ne fascinira ukupan broj članova, koliko činjenica da se broj novih članova povećava iz godine u godinu – vjerujemo da je to rezultat rada svih nas i prepoznatih prednosti koje udruga pruža svojim članovima.

Ovu godinu obilježio je iznimno velik broj novo podignutih pristupnih točaka i direktno povezivanje sa Rakovim Potokom tj. WiFi udrugom Rakov Potok, koja nam je prije dvije godine pripojena suglasnom odlukom ZTKGS, SMBW-a i Rakovog Potoka.
Neke su pristupne točke proširene, a neke su dobile redundantne linkove radi povećanja pouzdanosti.
Optički pristup Internetu je ubrzan na 40/40mbita.
Sve točke su prebačene na „N“ standard koji omogućuje već protok podataka
Obavljen je niz popravaka opreme i finog podešavanja frekvencija kako bi protok podataka bio što brži.

Tijekom iduće godine nastaviti ćemo raditi na poboljšanju pristupa Internetu, novim pristupnim točkama, održavanju mreže i pronalaženju novih i boljih tehnoloških rješenja.

Eto toliko.
Živo naš SMBWireless!

U ime Izvršnog odbora
Nikola Velčić,
Predsjednik Udruge SMBWireless