Kako je bilo najavljeno, 19. izborna skupština SMBW-a održana je 27.2.2016. u prostorijama Učilišta Magistra Vitae u Hrastini što nam je ponovno omogućio naš član D3ny.
Skupština je sazvana zbog toga što je vodstvu udruge istekao mandat i bilo je potrebno izabrati novo vodstvo na mandat od 4 godine.
Za novog-starog predsjednika izabran je Nikola Velčić.
Za novog-starog tajnika izabran je Vjekoslav Stojanović.
U izvršni odbor izbrani su: Tomislav Japunčić, Slaven Lovretić, Tomislav Kozarčanin, Jurica Bečić i Erik Gašpar.
U nadzorni odbor izabrani su: Igor Jakopec, Vedran Štern i Boris Kumpar. Za predsjednika nadzornog odbora imenovan je Igor Jakopec.

Svim članovima izvršnog i nadzornog odbora koji više nisu u vodstvu udruge zahvaljujem na njihovom doprinosu u ime cijele udruge i njenih članova, a kako su i oni sami rekli, njihov izlazak iz vodstva udruge ne znači i prestanak pomoći novom vodstvu.
Sve novo izabrane članove vodstva toplo pozdravljam i zahvaljujem što su se kandidirali i prihvatili izazov volonterskog rada za udrugu. Veselim se našem zajedničkom radu tijekom novog mandata i nadam da ćemo biti još bolji i postaviti dobar temelj vodstvu koje će nas zamijeniti za 4 godine.

Između ostalog, novoizabrani izvršni odbor obavijestio je skupštinu da će prema najavi na idućoj sjednici izvršnog odbora sve članove koji su se do roka 27.2. izjasnili za ponopravno članstvo proglasiti punopravnim članovima, dok će sve ostale članove (koji nisu u vodstvu udruge i nisu se izjasnili o vrsti članstva koju žele) proglasiti podupirućim članovima.