Kao što svi znate, naša kompletna WiFi mreža “kuca” na Mikrotik router board-ovima i opremi.
To je bio razlog zbog kojega je tijekom produženog vikenda 13. do 15. studenog u Samoboru po prvi puta održan Mikrotik trening i to u organizaciji SMBWireless-a.
Trening je održan u suradnji sa Društvom pedagoga tehničke kulture i informatike koje nam je omogućilo korištenje opremljene učionice i njihovih računala, te sa firmama ZL Media d.o.o. i Expeditus j.d.o.o. putem kojih je angažiran licencirani Mikrotik predavač Dejan Liović.
Naši administratori i ostali članovi (ukupno 10 polaznika) koji su pohađali trening naučili su detalje o administriranju i konfiguriranju uređaja, postavljanju ruta, upravljanju kvalitetom usluge QoS i još mnogo toga. Na kraju treninga, obavljena je on-line provjera znanja na Mikrotik-ovom trening centru i sa ponosom možemo reći da su svi polaznici položili ispit i stekli Mikrotik MTCNA licencu koja vrijedi 3 godine.
Dakle od danas SMBWireless ima administratore licencirane za rad na Mikrotik uređajima.
Obzirom na uspješnu suradnju i zadovoljstvo, kako polaznika tako i predavača, nadamo se da ćemo do godine moći nastaviti sa edukacijom i organizirati napredni trening u sličnom sastavu.

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u organizaciji i svojim vremenom, sredstvima i angažmanom pomogli da se trening održi. Posebno zahvaljujemo Društvu pedagoga tehničke kulture i informatike na prostoru i predavaču Dejanu koji je zbog nas došao iz Osijeka.

Vidite što o treningu piše ZL media

A evo i par slika da vidite kako je bilo na samome treningu…

Uz simpatičnog i opuštenog predavača trening je krenuo lagano